Moje wpisy wędkarskie

Podlodowe wędkowanie

Podlodowe wędkowanie

Podlodowe łowienie tak bardzo rozpowszechnione w wielu krajach, jak np. w Skandynawii czy Ameryce Północnej i u nas znajduje coraz więcej zwolenników. A powodem rosnącej popularności wiercenia czy kucia przerębli w lodzie jest nie tylko możliwość złowienia ryby. Nie bez znaczenia jest też wspaniała „oprawa” zimowych wypraw wędkarskich, …

czytaj więcej »

Czy tylko kłusownik!

Czy tylko kłusownik!

Robi się ciemno więc czas zwijać wędki. Rzut oka do siatki. Szybkie zastanowienie - „Co z tą drobnicą zrobić? Ukleję wypuszczę, bo po co mi to dziadostwo, płotki zabiorę bo jest za czterdzieści 10 -15 -to centymetrowych, no i te dwa klapiaki też wezmę bo mają po 0,5 kg.”Rozmyślenia trwają „Czas do domu, bo się żona będzie darła, ż…

czytaj więcej »

Troć spod Sulikowa

Troć spod Sulikowa

Temperatura poszła w górę, zachmurzenie umiarkowane, odpowiednie ciśnienie i jest w końcu troć z najbliższej nam wody górskiej - Parsęty. Na odcinku miedzy Sulikowem a Krosinem nasz kolega po kiju Andrzej Sikora popełnił troć o wadze ok 2 kg ( niestety nie ważona ) i długości 65 cm. Do tego doszedł pstrąg ale jego waga i miara nie są warte wzmianki…

czytaj więcej »

Zawody o tytuł Mistrza Koła LIN 2011

Zawody o tytuł Mistrza Koła LIN 2011

W ubiegłą sobotę na jeziorze Dębno rozegrane zostały zawody o Tytuł spławikowego mistrza Koła LIN na rok 2011.Należy zaznaczyć, że już po raz drugi nasze zawody zaliczane są do grona imprez towarzyszących obchodom Dni Barwic.Chęć wzięcia udziału w zawodach zgłosiło się 19 zawodników. Do zawodów przystąpiło 18 wędkarzy.Jak zwykle dopisała pogoda. Cz…

czytaj więcej »

Zanęty wędkarskie własnej roboty

Zanęty wędkarskie własnej roboty

GRUPA 1 - SKŁADNIKI PODSTAWOWE- BUŁKA TARTA- CHLEB TARTY- SUCHARY MIELONEGRUPA 2 - WYPEŁNIACZE - PIASEK - ZIEMIA- MĄKA KUKURYDZIANA - MĄKA JECZMIENNA- MĄKA ZIEMNIACZANA- KASZA KUKURYDZIANA - KASZA MANNA- MĄCZKA RYŻOWAGRUPA 3 - SMUŻĄCE- MLEKO W PROSZKU - KREW BYDLĘCA- ZIEMIA OKRZEMKOWA- GLINKA- TORF- KREDA - PI

czytaj więcej »